Floriade

Floriade

Een kijkje in de 'From Boskoop' inzending op de Floriade. Meer dan 180 planten, bomen en struiken in het unieke Boskoopse slagenlandschap. Hier vind je de basis voor het Floriadethema  ‘Growing Green Cities’. Boomkwekers zorgen ervoor! Met de virtuele tour hieronder kunt u een kijkje nemen in de From Boskoop inzending op de Floriade.

 

Van 14 april t/m 9 oktober 2022 wordt in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 georganiseerd. Een prachtig park waar meer dan 2 miljoen bezoekers genieten van al het goeds en moois van bomen en planten, groenten en fruit. Op kavel 150.151 kun je volop Boskoop beleven, als visitekaartje van het grootste aaneengesloten sierteeltgebied ter wereld. Dé plek waar het gebeurt als we spreken over ‘Growing Green Cities’. Het gaat om vergroenen, verduurzamen en voeden, om gezondheid, energie, balans en biodiversiteit. 

From Boskoop

In samenwerking met landschapsarchitectenbureau Peter Verkade uit Boskoop is een prachtig ‘Boskoops’ ontwerp gemaakt, gebaseerd op het slagenlandschap met sloten waar Boskoop zo bekend om staat. Op ruim 1700 m² worden de veelal Boskoopse boomkwekerijproducten getoond. Dwars over de kavel loopt een denkbeeldige sloot, met brug en schouw. Dit geeft het waterrijke gebied van Boskoop weer. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor vakmanschap, kennis, innovaties en sortiment. Hoveniersbedrijf M. van der Spek Group uit Benthuizen heeft de aanleg van onze kavel verzorgd en dankzij Broere Irrigatie uit Waddinxveen is er een slim systeem voor bewatering.

Met man en macht is er maandenlang hard gewerkt aan de voorbereiding van onze ‘From Boskoop’ inzending: door bedrijven die ons hebben gesponsord, door kwekers, door studenten van Yuverta en door vrijwilligers. Wij bedanken iedereen en zijn enorm trots op het resultaat!  Komt jij ook snel een kijkje nemen?

    

    

schouw 2.jpg

De From Boskoop inzending is gerealiseerd met dank aan:

Stichting Greenport Regio Boskoop

 

Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop

Gemeente Alphen aan den Rijn

 

Nederlandse Tuinbouwraad

 

M. van der Spek Groep

 

Broere Irrigatie

 

Valkplant b.v.

 

Hoogeveen plants BV

Good Roots

 

de Jong Plant BV

 

Eco2Grass

 

Peter Verkade landschapsarchitect

 

Salixkwekerij  Bontekoe

 

Roland van der werf Boomkwekerij

 

Jan Spek Rozen BV

Boot & Dart Boskoop

Waterplantenspecialist van der Werf

 

Bomencentrum Baarn

 

Proeftuin van Holland

 

Proba

 

KVBC

 

Houtman Logistiek

 

Groen-Direkt Boskoop

 

Onderzoekscentrum Delphy

 

Yuverta Groen opleidingen

 

Schouwenerf Boskoop

 

Cammeraat Potcultuur BV

 

Stichting Vakbeurs voor de boomkwekerij

 

Stichting Boomkwekerij Fonds Rabobank

 

 

Diverse boomkwekers Regio Boskoop:

Hebe Center

T. wezelenburg en Zn

W.S. Venema

Van der Salm

Gebr. Koetsier Vaste Planten

Leon van Lint

 

Vredebest boomkwekerij

 

Bremmer boomkwekerijen

 

Waterplantenspecialist Marcel van der Werf

 

Vele vrijwilligers