Hoogeveen Plants is Onderneming van het Jaar 2017

Hoogeveen Plants uit Boskoop is donderdag 12 januari uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2017. Het kwekersbedrijf kreeg in theater Castellum tijdens de jaarlijkse verkiezing van de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) de meeste punten van de jury en de aanwezigen in de zaal.

Naast Hoogeveen Plants waren ook D&K Automotive Glass en VMD Verzekeringen uit Alphen aan den Rijn genomineerd voor de titel. Het Boskoopse bedrijf heeft al dertig jaar ervaring in het kweken en vermarkten van klimplanten, fruitplanten, grassen en helleborus. De producten worden door heel Europa en Rusland afgezet. In totaal heeft Hoogeveen Plants zo'n 25 hectare tot haar beschikking verdeeld over elf productielocaties. 

Voorzitter Eric Carree opende de avond met een een oproep aan de gemeente om lef te tonen. "Lef, zoals Jack en Monique Veldman van Museumpark Archeon hebben getoond met hun Romeinse legionair, waar ze met recht heel trots op zijn. Het echter nog beter. Gemeente, zorg voor een aantal landmarken van vijftig meter hoog zodat écht iedereen ziet dat dit Alphen aan den Rijn is. Regel het gratis parkeren in het centrum! 

Verder riep Carree Alphen op om niet achterover te gaan leunen. Dat geldt voor inwoners en politici. ‘We moeten actief deelnemen aan citymarketing en het economic development board, dat is goed voor Alphen. En als het economisch en sociaal domein meer naar elkaar moeten toegroeien, moeten we dat met z’n allen doen. De VOA heeft geen eigen agenda, er is ook geen politieke agenda – met de landelijke (2017) en gemeenteraadsverkiezingen (2018) op komst – maar er is slechts één agenda: die van Alphen, die is van ons allemaa. 

De avond werd door JanJaap van der Wal aan elkaar gepraat en opgeluisterd met de top 2000 band.  Burgemeester Spies reikte de ondernemersprijzen uit.