Tentoonstelling Helleborus in Boomkwekerijmuseum

Het  in Boskoop is er trots op in samenwerking met de kwekerij 'Nachtvlinder' uit Ter Aar een overzichtstentoonstelling van de Helleborus te houden. Deze bijzondere tuinplant is geliefd om haar bloeitijd en wintergroenheid: midden in de winter, als de tuin nog in diepe winterslaap is, toont ze haar prachtige bloemen.

In en buiten het museum maakt u kennis met de verschillende soorten van deze unieke winterbloeier. Een interessante film laat de ontwikkeling zien van bestuiving tot verkoopbare plant. Omdat de verschillende soorten Helleborus niet gelijktijdig bloeien, is er een wisselend aanbod. Door zorgvuldig kruisingswerk van kwekers zijn er Helleborussen in diverse kleuren en bloemvormen. In de tentoonstelling ligt het accent op de Helleborus orientalis (Lenteroos), de Helleborus foetidus (Stinkend nieskruid) en de Helleborus niger (Kerst-of Winterroos).

Boomkwekershuis
De tentoonstelling loopt van 9 december 2016 tot half maart 2017. Naast deze tijdelijke tentoonstelling is ook de permanente tentoonstelling een bezoekje waard. De meer dan 500 jaar oude geschiedenis van de boomkwekerij wordt hier beeldend uit de doeken gedaan. Samen met het boomkwekershuis dat naast het museum ligt, krijgt de bezoeker een compleet beeld van leven en werken van de boomkweker in vroeger tijden.

De komende periode wordt de permanente tentoonstelling opnieuw ingericht. Hoewel dat natuurlijk enige onrust geeft, is dat geen reden weg te blijven: er is een overzichtelijke tijdelijke permanente tentoonstelling. Bovendien schenken onze medewerkers u ter compensatie gratis een kopje koffie of thee in met daarbij een overheerlijke Goudse stroopwafel.

Als u enthousiast bent geworden over de Helleborus, dan kunt er een of meer kopen in het museum. De planten komen rechtstreeks van de kweker, waardoor u ervan verzekerd bent een gezond exemplaar mee naar huis te nemen.

Informatie
U vindt het Boomkwekerijmuseum op Reijerskoop 52-54, Boskoop. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Entreeprijzen
- Volwassenen: €5,00
- Kinderen tot en met 12 jaar: gratis
- Jeugd 13 tot en met 18 jaar: €2,50
- Museumkaart: gratis toegang
- Vrienden en Sponsoren: gratis toegang