Passie voor Plant

Passie voor Plant

Frank Stolwijk, van Stolwijk Plants over zijn Hydrangea panniculata Little Lime

,,Dit is een pluimhortensia, maar dan compact en laag. Heel rijkbloeiend met mooie volle bloemen. Het is ook een heel sterke plant, een echt krachtpatsertje.  De plant heeft witte bloemvormen die geleidelijk veranderen naar roze. Als die roze puntjes er doorheen beginnen te schemeren, vind ik ‘m op zijn mooist. Voor ons is het een goede toevoeging in het assortiment. Er wordt ook heel leuk op gereageerd, de consumenten vinden dit ook een heel mooie plant.”

Rian Laban, van J.A. Laban over zijn Euonymus japonicus Microphyllus

,,Deze plant is heel geschikt voor lage haagjes, zoals bij borderafscheidingen. Een heel mooie, opgaande plant, waar ik veel van verwacht. Echt topkwaliteit, want het begint al bij eersteklas stek. Het uitgangsmateriaal moet perfect zijn en daarna zorg je dat de omstandigheden ook zo perfect mogelijk zijn, qua bemesting, snoeien en verpotten. De beste verzorging voor de beste plant!”

 

Johan Stolwijk, van Joh. Stolwijk en Zn over zijn Cercis canadensis ‘Carolina Sweetheart’

,,Ik vind dit een schitterende plant, echt heel bijzonder. Mensen zeggen ook dat ze zoiets nog nooit hebben gezien. Het is een echte blikvanger, met verschillende kleuren blad, ook in roze. Deze Cercis is een middelgrote boom die 3 tot 5 meter hoog kan worden. Toch hoef je er geen megagrote tuin voor te hebben, hij is goed te snoeien. Ook heeft hij  weinig zorg nodig. Op vakbeurs Plantarium 2019 heeft hij de Persprijs voor beste tuinplant gewonnen"

 

 

Wouter den Hollander, van Kolster BV over zijn Hydrangea macrophylla Magical 'Green Delight'

,,Een heel mooie hortensia, deze Green Delight. Groen bloemblad met een klein roze hartje. Prachtig in alle stadia van verkleuring. Bij Kolster hebben we al zo’n 200 variëteiten in hortensia ontwikkeld, maar deze hadden we nog niet. Hij is ook meteen in de prijzen gevallen. Bij de verkiezing Beste Nieuwigheid  Plantarium 2019 heeft onze  hortensia een bronzen medaille gekregen.”

Dorien van Zoest, van Clematiskwekerij J. van Zoest over haar Clematis Little Lemons

,,Het bijzondere aan deze clematis is dat het geen klimplant is, hij blijft compact en laag. Ook is hij heel verrassend: er zitten zaadpluisjes in, knopjes, bloemetjes en vruchtjes tegelijk. Onze plant is Beste Nieuwigheid Plantarium 2019 geworden, daar ben ik heel trots op. Bij ons bedrijf ontwikkelen we nieuwe soorten door kruising, onze Little Lemons is in 5 jaar ontstaan. Zelf vind ik het erg leuk om hem op te hangen, als ‘hanging basket’, maar bij mijn ouders staat hij op de tuintafel. Het kan allebei.”